Fanfare Ambassadors 2019

Een dubbelconcert om ons jubileumjaar muzikaal af te sluiten en de fanfare als orkestvorm in de kijker te zetten!

=== BESTEL HIER UW KAARTEN! === 

Voor de tweede editie van het dubbelconcert Fanfare Ambassadors nodigen we de Koninklijke Fanfare De Werkmanszonen uit Riemst uit. Het orkest, onder leiding van Yves Wuyts, neemt reeds ettelijke jaren deel aan kampioenschappen en stelt nooit teleur. Er staan al heel wat provinciale en nationale titels op hun palmares.

Wij brengen die avond trouwens ook de wereldpremière van een nieuw concertwerk, speciaal geschreven voor ons fanfareorkest. Dit ter gelegenheid van ons 125-jarige bestaan, i.s.m. Fanfarissimo. Het werk kreeg de naam ‘World of Wizards’ en is van de hand van Stijn Roels. Daarnaast brengen we ook Variazioni Sinfoniche su Non Potho Reposare van Hardy Mertens. Stephen Biebuyck, muzikant in eigen rangen, herschreef dit prachtige werk voor fanfareorkest. Een tweede première, dus!

Met dit dubbelconcert en de titel “Fanfare Ambassadors” willen we de orkestvorm op zich extra in de kijker zetten. De “concertfanfare” komt vooral voor in Nederland, België en Frankrijk, en dreigt wat in de schaduw te raken van het symfonisch orkest, het harmonieorkest en de brassbands. Het brengt nochtans een heel specifieke en mooie ronde sound voort. Beide fanfareorkesten zullen dit bewijzen met een kwalitatief hoogstaand en muzikaal mooi en toegankelijk programma.

PROGRAMMA KMV DE LEIEZONEN:
Only in Sleep (Eriks Esenvalds), soliste: Lies Dalewyn (bugel)
World of Wizards (Stijn Roels)
Variazoni Sinfoniche su Non Potho Reposare (Hardy Mertens, arr. Stephen Biebuyck)
Vitae Aeternum (Paul Lovatt-Cooper)
Second Suite in F Major – March (Gustav Holst)

PROGRAMMA KF DE WERKMANSZONEN:
Behind The Seven Oaks (Seppe Roosen)
Lake of the Moon (Kevin Houben)
Diversity (Yves Wuyts)
Martenizza (Piet Swerts)
El Cumbachero (Naohiro Iwai)