Fanfare Ambassadors 2018

Het concert is de aanloop naar ons feestjaar 2019, waarin we met het orkest de leeftijd van 125 jaar bereiken. Meer dan redenen genoeg om een dubbelconcert met twee echte ambassadeurs te organiseren.

Het fanfareorkest van De Leiezonen werd in 2009 en 2013 reeds wereldkampioen 3dedivisie in Kerkrade (NL), werd vorig jaar vicewereldkampioen in de 2dedivisie, en is naast het koor Con Cuore en het Bevers Harmonieorkest eveneens Cultureel Ambassadeur van de stad Waregem.

Als tweede ambassadeur nodigen we onze collega’s van Westerlo uit, het fanfareorkest Brass-aux-Saxes, voor de tweede helft van het concert. Brass-aux-Saxes werd in 2009 wereldkampioen in 1ste divisie en is de regerende Vlamo Open Fanfare Kampioen. Het orkest maakt ook deel uit van het samenwerkingsverband Fanfarissimo.

Met dit dubbelconcert en de titel “Fanfare Ambassadors” willen we de orkestvorm op zich extra in de kijker zetten. De “concertfanfare” komt vooral voor in Nederland, België en Frankrijk, en dreigt wat in de schaduw te raken van het symfonisch orkest, het harmonieorkest en de brassbands. Het brengt nochtans een heel specifieke en mooie ronde sound voort. Beide fanfareorkesten zullen dit bewijzen met een kwalitatief hoogstaand en muzikaal mooi en toegankelijk programma.

Fanfare Ambassadors” staat zo met zijn 1eeditie aan de vooravond van het 125-jarig bestaan van De Leiezonen, en krijgt in oktober 2019 reeds een vervolg met een andere topfanfare en de creatie van een nieuwe compositie, speciaal voor De Leiezonen.

Programma KMV De Leiezonen:
– Consolation (Arr. Jan de Haan)
– Composition VIII (Leon Vliex)
– I shall love but thee (Jan Van der Roost; sopraan: Elsi Spanoghe)
– Libertadores (Oscar Navarro)
– March of the Pacemakers (Gordon Langford)

Programma Brass-aux-Saxes:
– Banks of Doen (arr. Luc Vertommen)
– The Force Awakens (John Williams, orch. Jan Van Hove)
– Chan Chan (Repilado Francesco, arr. Lorenzo Bocci)
– Solitary Prayer (Marco Pütz; euphonium: Pieter Leemans)
– Fandango (Frank Perkins, arr. Jan Bosveld)
– The Forrest Battle (John Williams, arr. Klaas van der Woude)
– Arapski Coçek (arr. Frans Limburg)
– Brass aux Saxes (Christiaan Janssen)