Art of Dance 2007

Zaterdag 1 december 2007 presenteerde de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem zijn “Art of Dance” dansconcert in een grote tent aan de Stedelijke Basisschool in Desselgem.  Het was het sluitstuk van een prestigieus project. Tijdens de herfstvakantie verrasten De Leiezonen al iedereen met het eerste deel van een merkwaardig cultureel tweeluik. Op de expositie “Art Awards” werden ongeveer 80 werken tentoongesteld van 25 amateurs beeldende kunstenaars, die eerder op het jaar werden uitgenodigd om een kunstwerk te maken op het thema ‘Muziek & Dans’.

 

Hierbij kregen de kunstenaars een cd met door het fanfareorkest gespeelde dansmuziek, waardoor zij zich konden laten inspireren bij hun creatie. In dezelfde week werd ook een danskamp georganiseerd, waarop een veertigtal kinderen enkele dansen instudeerden.

Voor het danscondert “Art of Dance” hadden een vijftiental verenigingen en dansgroepen toegezegd om een dans voor te bereiden en uit te voeren op dezelfde muziek waardoor de kunstenaars zich lieten inspireren. De twee plaatselijke basisscholen, de plaatselijke jeugdbeweging, dansschool Beyaert, de klas ballet en een amateur-danseres waren de lokale vedettes. Daarnaast waren er nog een flamencodanseres, rolstoeldansers uit Limburg, de groep Flandrach, en nog enkele andere dansgroepen. Het fanfareorkest van de Leiezonen speelde de muziek live terwijl de dansgroepen hun optreden verzorgden.

Tijdens de expositieweek kende een professionele jury ‘Art Awards’ toe per kunstvorm en konden de bezoekers stemmen voor een publieksprijs. Op het concert werden de winnaars dan bekend gemaakt en de prijzen uitgedeeld. Bovendien waren een aantal kunstenaars tijdens het concert zelf aan het werk. Het publiek kon de vorderingen op de voet volgen.

De basisidee voor het hele project was een vernieuwende en verrijkende samenwerking tussen kunstenaars, groepen en verenigingen over de grenzen van verschillende kunstvormen heen. Kwaliteit moet voorop staan, zodat het project voor elke deelnemer een uitdaging is om zijn of haar beste beentje voor te zetten.

 

artofdance