Jeugdorkest


logo-ywb-definitief
Jongeren die op instrument reeds de graad L4 bereikt hebben in de Stedelijke Academie voor Muziek kunnen in Young Woody-Brass (kortweg YWB) terecht om er samen met andere leerlingen eenmaal per week te oefenen. Onder leiding van een professionele dirigent leer je er vooral samenspelen met vrienden en leeftijdsgenoten, en dit in een aangename omgeving. Young Woody-Brass is tevens de officiële klas samenspel van de Waregemse academie.

Door de instrumentale samenstelling van het orkest is YWB een harmonieorkest.

Welke instrumenten kan je spelen in Young Woody-Brass? Trompet, cornet, tuba, hoorn, bugel, saxofoon, tuba, klarinet, dwarsfluit, slagwerk, trombone, hobo, bastuba,… Kortom, alle blaasinstrumenten en alle percussie-instrumenten.

DIRIGENT

Het jeugdorkest staat onder de deskundige leiding van Rudy Lareu. Rudy startte in september 1997 als dirigent bij Young Woody-Brass.

Na het verwerven van de stadsmedaille voor notenleer en euphonium aan de Stedelijke Academie te Waregem startte hij zijn hogere studies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Hij behaalt er eerste prijzen voor notenleer, transpositie en tuba. Daarnaast behaalt hij ook het Licentiediploma “Meester in de muziek”, optie Kamermuziek en de pedagogische diploma’s “Leraar Koperen Blaasinstrumenten” en “Leraar Samenspel en Instrumentaal Ensemble”.

Bij dhr. Dirk Brossé volgde hij twee jaar HaFaBra-directie. Hij studeerde gedurende 6 jaar Avant-Garde Kamermuziek bij Godfried-Willem Raes, waarbij hij vooral schitterde in muziektheatraal werk van Mauricio Kagel, Tom Phillips, Gavin Bryars enz.

Hij speelde als free-lancer bij verscheidene orkesten, zoals het Europees Jeugdharmonieorkest, Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Vlaams Kamerorkest, European Festival Orchestra, Akademos, Panache, Belgian Brass Ensemble, e.a.

Als dirigent dirigeerde Rudy reeds het ‘Bevers Harmonieorkest’ (Beveren-Leie), harmonie ‘Steeds Beter’ (St.-Baafs-Vijve), de ‘Koninklijke Filharmonie’ (Kortrijk) en het Oudenaards Harmonieorkest. Momenteel is Rudy dirigent van het harmonieorkest De Ware Vrienden uit Ooigem, jeugdorkest Young Woody-Brass Desselgem en is hij hulpdirigent bij fanfareorkest KMV De Leiezonen Desselgem.

Binnen het deeltijds kunstonderwijs onderricht Rudy de cursus “Koperen blaasinstrumenten”, “Samenspel” en “Instrumentaal ensemble” aan de Kunstacademie Waregem.