Puppets in Concert 2010

 

Unknown

“Puppets in Concert”, het alternatief concert van KMV De Leiezonen…

Het verhaal ging ongeveer als volgt: in opdracht van de “originele” Puppets werden audities uitgeschreven, want zij hadden verschillende nieuwe acts nodig voor een geplande nieuwe Live-Show, een nieuwe Road-Movie. De beide concertavonden werden een wervelende aaneenschakeling van alle nieuwe Puppet-acts die auditie doen om geselecteerd te worden voor de nieuwe Puppet-Live-Show. Het hoeft weinig betoog dat de oude cast van de Puppets zich eveneens niet onbetuigd liet, wat voor de nodige spanning en hilariteit zorgde.
Uiteraard werden al deze Puppet-acts ook echt live opgevoerd, door poppen in allerhande vormen en maten. De Leiezonen verzorgden op de bekende magistrale wijze de muzikale ondersteuning van dit 100 minuten durende totaalspektakel.

Dit project was ook een dubbelslag in het humorgebeuren, want na het Puppets-concert werd telkens voluit de kaart van de humor getrokken in de Comedy Cup!
Op vrijdag werd een selectie gemaakt van de deelnemende Desselgemse en Waregemse komische talenten, die het dan tegen elkaar opnamen in de finale op zaterdag. Iedere avond werd trouwens afgesloten met professioneel stand-up-comedy-talent: de Nonsens Alliantie leerde op vrijdagavond het publiek de onderkant van de tafels kennen en op zaterdag was het de beurt aan Arnout Van den Bossche, winnaar van de Humo Comedy Cup 2009.