The Artist 2013

KMV De Leiezonen brengt Filmconcert “The Artist” op 29 en 30 november in OC De Coorenaar te Desselgem

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november pikt het gerenommeerde Fanfareorkest De Leiezonen uit Desselgem opnieuw de draad op met hun jaarlijkse najaarsspektakel “KMV in Concert”. In 2012 werd hiervoor gepast omdat ze toen in volle voorbereiding zaten voor het Wereldkampioenschap te Kerkrade (NL) in juli 2013. Dit jaar, met de titel van Wereldkampioen Fanfare 2de Divisie op zak (!), knopen ze opnieuw aan met de traditie en vergasten ze hun fans twee avonden op een fantastisch Filmconcert.

Altijd wordt voor KMV in Concert de kaart getrokken van interactief en ludiek spektakel en van samenwerking met Desselgemse en Waregemse verenigingen. In vorige edities, zoals het Juke-Box-concert, het Circusconcert, de Puppet Show of NIght of the Dance werden telkens andere kunstvormen in de spotlights geplaatst. De Leiezonen brengen dan live de muziek terwijl in de circusring of op het dansparket het ware spektakel wordt gebracht.

Dit jaar trekken de Leiezonen met hun filmproject “The Artist” naar de cinema. Het Desselgems OC De Coorenaar wordt omgetoverd tot een heus filmtheater (met popcorn, pauze, ticketreservaties en alles erop en eraan) en de Leiezonen kruipen in de orkestbak om daar live de muziek te brengen bij beelden van bekende films, die op reuzengroot scherm geprojecteerd worden. Niet alleen zal het publiek kunnen smullen van de hoogtepunten van enkele topfilms zoals Schindler’s List, Braveheart, Skyfall en nog vele andere die ze daar te horen én te zien zullen krijgen, maar er is ook nog een andere primeur: de Gouden Kurtjes! Verscheidene Desselgemse en Waregemse verenigingen dingen mee naar deze felbegeerde prijzen. Een vakjury zal deze toewijzen, na het beoordelen van door hen zelf gemaakte filmpjes, op bestaande muziek. Spektakel van Film en Live Music verzekerd!

Het tweedaagse Filmconcert wordt afgesloten in de ambiance-stijl die we van de Leiezonen gewoon zijn, met het spetterende Lindyhop optreden van The Smoky Midnight Gang op zaterdagavond.

Wie zin heeft in een uitgangsavond boordevol film, muziek en dans zal de weg naar OC De Coorenaar gauw gevonden hebben. De Leizonen kijken er al naar uit u in volle ambiance te verwelkomen.

(bron: www.drk.be)

Vermelding op nieuwsblad.be

The Artist -flyer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.