Circus Smirkas zoekt directeur

Flyer Circus SmirkasNa eerder geslaagde projecten organiseert het jeugdorkest voor de derde maal een muzikaal project. Deze keer brengen ze de circussfeer naar Desselgem met de muzikale circusvoorstelling “Circus Smirkas zoekt directeur”.

Tijdens de twee avondvoorstellingen hoort u niet enkel het jeugdorkest aan het werk. Er wordt traditiegetrouw samengewerkt met heel wat verenigingen. Zo speelt het jeugdensemble Oeselgem mee en wordt samen één groot orkest gevormd van zo’n 70 jonge muzikanten. Ook een 80-tal muzikanten-in-spe werken mee en zullen te horen zijn. Zij vormen de klassen AMV (notenleer) van de Kunstacademie, afdeling Desselgem. Zij staan onder leiding van Hilde Vandevoorde en zullen enkele liedjes zingen onder begeleiding van het orkest.

U zal ook uw ogen kunnen uitkijken, want de organisatie zet de voorstellingen open voor doven en slechthorenden. Er wordt een ringleiding aangebracht in de zaal en de teksten worden getolkt door een professionele gebarentolk.

En natuurlijk is er geen circusvoorstelling zonder de bijhorende circusartiesten. Er zullen acts plaatsvinden in een echte circuspiste die wordt opgebouwd in de zaal. Deze acts worden verzorgd door kinderen van de plaatselijke scholen, door deelnemers aan het circuskamp en ook door een professionele circusartiest.


Het verhaal

In het circus heerst een droevige en gelaten sfeer. De oude circusdirecteur is gestorven. Een begrafenisstoet marcheert voorbij en verdwijnt achter scène.

Na enige tijd komen alle muzikanten en artiesten terug op met de lach op het gezicht. The show must go on!

Tijdens de voorstelling zet iedere artiest zijn beste beentje voor. De zoon van de gestorven circusdirecteur wil namelijk snel een opvolger. Maar wie wordt nu die nieuwe circusdirecteur?

 

Meer info

info@youngwoody-brass.be

Foto’s