Aïda*

Aida* was in september 2010 de openingsproductie van NTGent. Het fanfareorkest was ook aanwezig op het podium!

Van de NTG-website:

Aida* – een nieuw begin. Aida* was de openingsproductie seizoen 2010-2011 van het nieuwe NTGent van Wim Opbrouck. Opnieuw klonk de muziek van Verdi om een nieuw theater in te spelen. En opnieuw hoorden we de toespraken waarmee honderdveertig jaar geleden het beeld van een harmonieuze wereld werd geschilderd. Nee, niet zo ronkend of overtuigend als toen. Wel met weemoed, en wie weet, met een hernieuwd geloof dat het anders kan. Beter. Mooier.

Aida* is de muzikale echo van een tijd waarin alles mogelijk leek. Een oproep om te durven dromen, een pleidooi voor verbeelding. Onder de muzikale leiding van Christoph Homberger, met muzikale bewerking van Jan Czajkowski en in samenwerking met onze acteurs, Frank Van Laecke en het fanfareorkest De Leiezonen klinkt Aida* kwetsbaar maar strijdlustig, weemoedig maar vitaal. Wonderschoon en adembenemend.

Als vervolgstuk mocht KMV De Leiezonen, samen met de medewerkers van NTGent het Gentse muziekfestijn OdeGand afsluiten op de binnenwateren van de stad. 8000 mensen zongen mee op de tonen van de Triomfmars van Verdi.


Bekijk op Youtube

Film 1 (het fanfareorkest is te horen vanaf 3:30)

Film 2 (repetitie + uitvoering)