DESSELGEMSE FANFARE BEHAALT GROOTSTE ONDERSCHEIDING OP WMC KERKRADE


KERKRADE/DESSELGEM – De Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem boekte afgelopen weekend een mooie prestatie op het Wereld Muziek Concours in het Nederlandse Kerkrade. Bij hun eerste deelname in Eerste Divisie behaalde het fanfareorkest uit Desselgem een score van 87,58 procent, ofwel grootste onderscheiding.  

Het 50-koppige fanfareorkest uit Desselgem, onder leiding van Diederik De Roeck, trok op 23 juli naar het WMC in Kerkrade. De Leiezonen namen het op tegen fanfares uit België, Nederland en Luxemburg. Voorzitter Kasper Vanoverbeke is tevreden: “Bij onze eerste deelname in Eerste Divisie meteen zo’n mooi resultaat behalen in een deelnemersveld met 13 andere topfanfares uit de Benelux maakt ons trots”, zegt Kasper. “Het is de kroon op het harde werk van onze muzikanten en dirigent Diederik De Roeck en een hoogtepunt in ons 128-jarige bestaan.”

“Nu genieten we nog even van het resultaat tijdens een welverdiende zomerpauze, maar eind augustus gaan we er weer vol goesting tegenaan. Wie ons aan het werk wil zien en horen, kan alvast op zondag 23 oktober terecht in ons repetitielokaal voor een leuk aperitiefconcert”, laat Kasper nog weten. 

Het Wereld Muziek Concours vindt elke vier jaar plaats en dat al sinds 1951 in Kerkrade. Normaal zouden de Leiezonen in 2021 al deelnemen, maar door corona verschoof de wedstrijd naar dit jaar. KMV De Leiezonen behaalde in eerdere edities al de wereldtitel in Derde Divisie (2009) en Tweede Divisie (2013). In 2017 kwam het orkest nipt te kort en werd het vice-wereldkampioen. Uiteindelijk ging fanfare Eendracht uit het Nederlandse Den Ilp met de wereldtitel lopen.