FANFARE HEROPENT POEPEDORP: “GEEN BETERE PLAATS OM DE KOERS TE BEKIJKEN”


Fanfare De Leiezonen uit Desselgem staat te trappelen om op dinsdag 12 september het legendarische Poepedorp weer tot leven te brengen. Het pop-upcafé in de Ter Lindenstraat belooft tussen 13 en 18 uur de place to be te zijn tijdens de Grote Prijs Memorial Briek Schotte.

Desselgem staat opnieuw in de startblokken voor de Grote Prijs Briek Schotte en ook de Desselgemse fanfare bouwt dan zijn Poepedorp op. Kasper Vanoverbeke, voorzitter van KMV De Leiezonen vertelt: "Het Poepedorp is een instituut geworden langs het koersparcours. Eigenlijk begon dit avontuur al in de jaren '90, toen het café op die plek zijn deuren sloot. Maar in 2005 doopten we het café dat gekend was als ‘De Poepe’ om tot het ‘Poepedorp’."

BELANGRIJKE DAG VOOR DE FANFARE

Vanuit Het Poepedorp zie je de wielrenners over een strook van meer dan een halve kilometer rijden. “Met een fris pintje in de hand en goede muziek op de achtergrond vind je echt geen betere plaats langs het parcours”, lacht Kasper. “Met de steun van onze sponsors, buurtbewoners, muzikanten en supporters, maken we er weer een fantastische editie van.”

“Met dank aan onze evenementpartner Enjoy Swimming kreeg ons pop-upcafé dit jaar een frisse make-over”, legt Kasper uit. “Het Poepedorp is voor onze fanfare - na ons concert in oktober en april - ongetwijfeld de belangrijkste dag van het jaar.” 

Kom langs en geniet van het Poepedorp tijdens de Grote Prijs Briek Schotte. Het wordt een dag vol muziek, vreugde – en wie weet kom je wel het geheim achter de naam 'Poepedorp' te weten.