DE LEIEZONEN LEIDT JONGE FANFAREFANS OP


Fanfare KMV De Leiezonen uit Desselgem laat kinderen op een informele en leuke manier kennis maken met de wondere wereld van muziek en blaasinstrumenten. Onder de naam FanfareFans biedt het orkest een unieke muziekinitiatie aan, speciaal ontworpen om kinderen de fanfarecultuur te laten ontdekken.

Het initiatief bestaat uit twee groepen. Enerzijds kunnen kinderen die al minstens een jaar ervaring hebben met het bespelen van een fanfareinstrument (cornet, bugel, trompet, trombone, hoorn, saxofoon, euphonium, tuba of slagwerk) vanaf september elke zaterdag een uurtje meespelen met de FanfareFans. “Zo leren de kinderen naast hun individuele les aan de muziekschool meteen ook hoe het voelt om samen te spelen in orkestvorm”, vertelt Kasper Vanoverbeke van KMV De Leiezonen. “Het maakt de stap om later naar een echt orkest te gaan meteen ook een pak kleiner.” 

Voor kinderen die nog geen noten kunnen lezen zijn er introductieworkshops onder de noemer FanfarAteljee. “Gedurende 4 zaterdagen van 9 tot 30 september kunnen zij op een speelse en interactieve manier kennismaken met de verschillende instrumenten en hun allereerste stappen zetten in de wereld van muziek”, legt Kasper uit. “En zij krijgen meteen ook een trompet mee naar huis, zodat ze alvast wat kunnen oefenen voor het echte werk.”

Zowel FanfareFans als FanfarAteljee vinden plaats vanaf 9 september in het repetitielokaal De Coorengalm in Desselgem. Inschrijven kan hier.