La Croissance

In 2015 werd het startschot gegeven om het traditionele Lenteconcert van onze muziekvereniging in een ander, aantrekkelijker kleedje te steken. Met “Ouroboros” brachten we in een doorlopend theatraal totaalconcept van zo’n anderhalf uurtje het “Levensverhaal – van begin tot einde … en terug” muzikaal op de scène, aangedikt met heel wat visuele aspecten van dans, zang en poëzie.

In 2016 hebben we deze nieuwe vorm ook een conceptnaam gegeven: “Fanfaranders”, een andere manier om ons fanfareorkest aan het publiek voor te stellen. De titel van deze eerste editie verwees dan ook naar de verandering van dit concept: “Yes We Change!”: een kleine maar zeer gesmaakte theaterproductie zonder pauze en zonder presentatie, maar waar het publiek voortdurend werd meegevoerd in een veranderende podiumopstelling en speelstijl. Tijdens de vele podiumwissels (waar de titel Change ook naar verwees) zagen we het orkest in kleine groepjes spelen, maar ook in volle bezetting, soms al marcherend over het podium in taptoestijl, dan weer in de zaal het publiek omsingelend om het surroundeffect te bekomen, dan weer als arena opgesteld voor een dansgroep, of achter het scherm weggestopt als muzikale ondersteuning voor een film ….

Ook in deze editie streven we er naar het publiek opnieuw laaiend enthousiast te maken met dergelijk “anders” fanfarespektakel. Het thema dat dit jaar zal uitgebeeld worden is de groei van onszelf als muzikant, en als orkest, “la croissance de notre société”…. De eerste lessen notenleer, het kiezen van een instrument, spelen in kleinere en grotere ensembles … Alles wordt uitvoerig uitgebeeld, tot we uiteindelijk zullen door’groeien’ tot de beide orkesten die u zo goed kent.

Het hoogtepunt van onze groei en van de avond wordt zeker de uitvoering van de twee werken die we in juli zullen brengen in Kerkrade om daar een poging te doen een derde Wereldtitel op rij te veroveren.

Jeugdorkest Young Woody-Brass en fanfareorkest De Leiezonen nodigen u graag en heel fier uit op een gevarieerd en boeiend avondje theater met een veelbelovende muzikale verwenning!