KMV DE LEIEZONEN STEUNT LANDER IN ZIJN HERSTEL

Op 23 april bracht KMV De Leiezonen een miniconcert aan het huis van Lander Blomme. Lander heeft een meervoudige beperking en onderging recent een heupoperatie, waardoor hij 8 weken in bed moet blijven. Om hem te steunen, ging de fanfare van Desselgem eens langs.

De ouders van Lander deden een oproep naar fanfares via sociale media. “Via mijn schoonzus Femke hoorde ik de oproep van Landers ouders die hun zoon wilden verrassen met een fanfare aan huis. Hij is namelijk een grote fanfarefan en houdt van alles wat met muziek te maken heeft”, legt Hans Debrabandere, ondervoorzitter van KMV De Leiezonen, uit. “We namen meteen contact op met de ouders en trommelden onze orkestleden op om naar zijn huis af te zakken.”

KMV De Leiezonen bracht twee marsnummers voor het huis van Lander en zijn gezin. Ook heel wat kijklustigen kwamen buiten of stonden al klaar om dit moment vast te leggen. “We maakten na het optreden ook even kennis met Lander. Het deed hem zichtbaar deugd, zeker toen we zijn favoriete deuntje speelden.”

Bij het vertrek van de fanfare kon Lander even meedoen met de fanfare. Papa Anthony en de opa van Lander duwden het bed zodat Lander even kon mee marcheren. “Een prachtige dag voor Lander, die nog steeds aan het nagenieten is”, sluit Anthony Blomme af.


Artikel Krant van West-Vlaanderen: https://kw.be/nieuws/samenleving/aan-heup-geopereerde-lander-blomme-uit-waregem-krijgt-priveconcert-van-kmv-de-leiezonen-de-wereld-is-nog-niet-om-zeep/