Nieuws

Op 11, 12 en 14 april brengt de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen muzikaal theater naar de Schakelbox. Het Desselgemse fanfareorkest wil het publiek verrassen tijdens ‘FanfarAnders: OWLA?!’.

De Waregemse cultuurraad zette afgelopen weekend 14 personen en verenigingen in de bloemetjes. “Dit is een bekroning voor al wie vorig jaar kleur en uitstraling gaf aan het cultuurleven”, klinkt het. De prijs van de Cultuurverdienste gaat naar muzikant en dirigent Geert Anckaert (65). 

Fanfare KMV De Leiezonen uit Desselgem vierde recent Sint-Cecilia. Enkele verdienstelijke leden werden in de bloemetjes gezet. Zes muzikanten zijn bekroond met een ereteken, als erkenning voor hun buitengewone bijdrage aan de fanfare.

Fanfare De Leiezonen uit Desselgem staat te trappelen om op dinsdag 12 september het legendarische Poepedorp weer tot leven te brengen. Het pop-upcafé in de Ter Lindenstraat belooft tussen 13 en 18 uur de place to be te zijn tijdens de Grote Prijs Memorial Briek Schotte.

Fanfare KMV De Leiezonen uit Desselgem laat kinderen op een informele en leuke manier kennis maken met de wondere wereld van muziek en blaasinstrumenten. Onder de naam FanfareFans biedt het orkest een unieke muziekinitiatie aan, speciaal ontworpen om kinderen de fanfarecultuur te laten ontdekken.

Op 23 april bracht KMV De Leiezonen een miniconcert aan het huis van Lander Blomme. Lander heeft een meervoudige beperking en onderging recent een heupoperatie, waardoor hij 8 weken in bed moet blijven. Om hem te steunen, ging de fanfare van Desselgem eens langs.Op 7 en 8 april is KMV De Leiezonen terug met een gloednieuw muzikaal spektakel in De Schakelbox. Op vrijdag en zaterdag om 20 uur keert het Desselgemse fanfareorkest terug in de tijd en brengt het ‘Fanfaranders: Knight’, een totaalspektakel vol avontuur, verhalen en muziek.De Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem boekte afgelopen weekend een mooie prestatie op het Wereld Muziek Concours in het Nederlandse Kerkrade. Bij hun eerste deelname in Eerste Divisie behaalde het fanfareorkest uit Desselgem een score van 87,58 procent, ofwel grootste onderscheiding.