Concerten

Tot voor 2015 was FanfarAnders bij ons gekend als "Lenteconcert". In het najaar hadden we dan een alternatief concert onder de noemer "KMV in concert". Hieronder kan je een greep vinden uit onze concerten, waarbij we toen ook al op meer mikten dan een "eenvoudig" concert...

FANFARE AMBassadors - 2021

Na een jaar van verplichte Covid-19 stilte, zijn we terug met onze Fanfare Ambassadors! Ditmaal geen andere fanfare, maar we pakken uit met de top van de Belgische Brass wereld, namelijk "Belgian Brass"!

Dit concert beschouwen we als startpunt in onze voorbereiding naar het WMC van 2022.

En laat het misschien ook terug een eerste grote herontmoeting zijn met ons publiek!

FANFARE AMBassadors - 2019

Op dit ambassadeursconcert (als Cultureel Ambassadeur van de stad Waregem), nodigden we onze collega’s van Riemst uit. Het fanfareorkest Koninklijke Fanfare de Werkmanszonen verzorgde de tweede helft van het concert. De Werkmanszonen maken ook deel uit van het samenwerkingsverband Fanfarissimo. Dit concert werd de afsluiter van ons feestelijk werkjaar rond 125 jaar KMV De Leiezonen Desselgem.

Fanfare Ambassadors - 2018

Op dit ambassadeursconcert (als Cultureel Ambassadeur van de stad Waregem), nodigden we onze collega’s van Westerlo uit, het fanfareorkest Brass-aux-Saxes, voor de tweede helft van het concert. Brass-aux-Saxes werd in 2009 wereldkampioen in 1ste divisie en is de regerende Vlamo Open Fanfare Kampioen. Het orkest maakt ook deel uit van het samenwerkingsverband Fanfarissimo.

Met dit dubbelconcert en de titel “Fanfare Ambassadors” willen we de orkestvorm op zich extra in de kijker zetten. De “concertfanfare” komt vooral voor in Nederland, België en Frankrijk, en dreigt wat in de schaduw te raken van het symfonisch orkest, het harmonieorkest en de brassbands. Het brengt nochtans een heel specifieke en mooie ronde sound voort. Beide fanfareorkesten zullen dit bewijzen met een kwalitatief hoogstaand en muzikaal mooi en toegankelijk programma.

“Fanfare Ambassadors” staat zo met zijn eerste editie aan de vooravond van het 125-jarig bestaan van De Leiezonen, en krijgt in oktober 2019 reeds een vervolg met een andere topfanfare.

KAMpioenenconcert - 2014

Op zaterdag 15 maart 2014 brachten we, samen met de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel, een kampioenenconcert. Hierop kon de toehoorder 2 regerende wereldkampioenen aan het werk horen. KMV De Leiezonen werd wereldkampioen in 2013 in de 2e divisie, KF Kempenbloei werd wereldkampioen in 2013 in de Concertafdeling (hoogste afdeling). Een eer om samen te kunnen concerteren!

THe artist - 2013

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 november brachten we het najaarsspektakel "The Artist".

Het Desselgems OC De Coorenaar werd omgetoverd tot een heus filmtheater (met popcorn, pauze, ticketreservaties en alles erop en eraan) en de Leiezonen kruipten in de orkestbak om daar live de muziek te brengen bij beelden van bekende films, die op reuzengroot scherm geprojecteerd werd. Niet alleen heeft het publiek kunnen smullen van de hoogtepunten van enkele topfilms zoals Schindler’s List, Braveheart, Skyfall en nog vele andere die ze daar te horen én te zien hebben gekregen, maar er was ook nog een andere primeur: de Gouden Kurtjes! Verscheidene Desselgemse en Waregemse verenigingen dingden mee naar deze felbegeerde prijzen. Spektakel van Film en Live Music verzekerd!

untold journeys - 2013

Op zaterdag 13 april 2013 verleende fotograaf Michiel Hendryckx aan onze voorstelling, door middel van fotografisch beeldmateriaal een verhaal te vertellen. Daarbij verzorgden wij met ons fanfareorkest passende muziek, zodoende dit een mooi geheel werd voor oog & oor!

RISE Of the planets - 2012

Op zaterdag 14 april 2012 organiseerde het fanfareorkest zijn jaarlijks lenteconcert. Als special guest werd Stijn Meuris uitgenodigd om de gespeelde werken aan elkaar te rijgen met wonderlijke verhalen over ons heelal. Met aangepaste muziek maakte het orkest samen met het aanwezige publiek een reis door het universum. Op het programma stond o.a. “The Planets” (G. Holst), “Star Wars” (J. Williams) en “Sidus” (T. Doss).

Als afsluiter bracht Stijn Meuris samen met het fanfareorkest en het jeugdorkest nog “Satelliet Suzy” en “Ik hou van u”.

Filmpjes van dit concert kan je op onze Video-pagina vinden.

Puppets in concert - 2010

Het verhaal ging ongeveer als volgt: in opdracht van de “originele” Puppets werden audities uitgeschreven, want zij hadden verschillende nieuwe acts nodig voor een geplande nieuwe Live-Show, een nieuwe Road-Movie. De beide concertavonden werden een wervelende aaneenschakeling van alle nieuwe Puppet-acts die auditie doen om geselecteerd te worden voor de nieuwe Puppet-Live-Show. Het hoeft weinig betoog dat de oude cast van de Puppets zich eveneens niet onbetuigd liet, wat voor de nodige spanning en hilariteit zorgde.

Uiteraard werden al deze Puppet-acts ook echt live opgevoerd, door poppen in allerhande vormen en maten. De Leiezonen verzorgden op de bekende magistrale wijze de muzikale ondersteuning van dit 100 minuten durende totaalspektakel.

Art of the dance - 2007

Zaterdag 1 december 2007 presenteerden we een dansconcert in een grote tent aan de Stedelijke Basisschool in Desselgem. Het was het sluitstuk van een prestigieus project. Tijdens de herfstvakantie verrasten De Leiezonen al iedereen met het eerste deel van een merkwaardig cultureel tweeluik. Op de expositie “Art Awards” werden ongeveer 80 werken tentoongesteld van 25 amateurs beeldende kunstenaars, die eerder op het jaar werden uitgenodigd om een kunstwerk te maken op het thema ‘Muziek & Dans’. Hierbij kregen de kunstenaars een cd met door het fanfareorkest gespeelde dansmuziek, waardoor zij zich konden laten inspireren bij hun creatie. In dezelfde week werd ook een danskamp georganiseerd, waarop een veertigtal kinderen enkele dansen instudeerden.

Voor het danscondert “Art of Dance” hadden een vijftiental verenigingen en dansgroepen toegezegd om een dans voor te bereiden en uit te voeren op dezelfde muziek waardoor de kunstenaars zich lieten inspireren. De twee plaatselijke basisscholen, de plaatselijke jeugdbeweging, dansschool Beyaert, de klas ballet en een amateur-danseres waren de lokale vedettes. Daarnaast waren er nog een flamencodanseres, rolstoeldansers uit Limburg, de groep Flandrach, en nog enkele andere dansgroepen. Het fanfareorkest van de Leiezonen speelde de muziek live terwijl de dansgroepen hun optreden verzorgden.

Friday the 13th - 2006

Op vrijdag 13 oktober 2006 organiseerden we een filmconcert.

Aan verschillende filmamateurs, scholen en groepen (waaronder de Stedelijke Basisschool, de Vrije Basisschool, Chiro, Somival…) vroeg hij om een kortfilm te maken en te monteren op een stukje flmmuziek.
In het eerste deel van de avond werden al deze kortfilms, samen ongeveer een uur, vertoond op live muziek gespeeld door de Leiezonen. De aanwezigen konden hun stem uitbrengen zodat na de pauze een “Prijs van het Publiek” voor de beste kortfilm kon uitgereikt worden. De 6de klas van de Stedelijke Basisschool mocht de prijs mee naar huis nemen.
In het tweede deel werden fragmenten van grote films getoond op voor fanfareorkest bewerkte soundtracks. Zo hoorden we onder meer muziek en zagen we fragmenten uit “Star Wars”, “The Godfather”, “Mission Impossible”, “Rocky”, “Bonanza”, “”The Life of Brian”, “Jurassic Park”, “James Bond”, “The Pink Panter”, enzovoort.

Night of the dance ii - 2005

Zaterdag 8 oktober 2005 was “Night of the Dance” aan een 2e uitgave toe.

Thebaanse trompetten weerklinken. De dirigent verschijnt, neemt plaats en opent met Marchissimo. Doch niemand zit op het podium. Het slagwerk verschijnt achter in de tent. Saxsopranen volgen, bassen, … en zo vult het podium zich met muzikanten. Ergens zit een mimespeler verborgen die bij een bepaald nummer te voorschijn komt. Kinderen dansen omheen een kalkoen (Turkey Trot). Dansschool Beyaert zet zijn stijldansers in voor een Rumba, Bossa Nova, … en zijn discoteam voor Phil Collins. Een tapdanseres tapt op Peter Graham en presenteert een jazz-routine voor Glenn Miller. Een paar verliefde koppels “just married” kunnen hun openingsdans overdoen (dirigent incluis!) en de muzikanten dansen bovendien zelf een tango, begeleid door twee professionele gitaristen. Waarna twee lesgevers tango tonen hoe het écht moet.